Procenten uitrekenen

Hoe kan ik procenten uitrekenen?

Procenten uitrekenen is helemaal niet moeilijk, u moet alleen even weten hoe u het moet doen. In uw dagelijkse leven moet u waarschijnlijk regelmatig procenten uitrekenen, daarom is het absoluut noodzakelijk dat u deze vaardigheid goed onder de knie hebt. Het berekenen van procenten hebt u bijvoorbeeld nodig bij het berekenen van de BTW. Als u echt nog helemaal geen kennis hebt over het rekenen met procenten, dan is het aan te raden om een lesboek aan te schaffen. De kosten van een lesboek liggen helemaal niet zo hoog, u leert het op die manier echt vanaf de basis.

Procenten berekenen

Hebt u procenten berekenen onder de knie?

Om uw vaardigheden op het gebied van procenten te testen, stellen wij u hieronder een aantal vragen. Alle vragen hebben te maken met het berekenen van procenten, u hebt steeds de keuze uit 4 antwoorden.

In de winkel kosten sokken normaal 33 euro, echter kosten ze in een tijdelijke aanbieding maar 22 euro. Hoeveel korting hebt u gekregen?

A) 11,1 %
B) 22,2%
C) 33,3%
D 10%

Op schoenveters krijgt u nu 30% korting, normaal kosten de schoenveters 2,80 euro. Hoeveel korting hebt u gekregen?

A) 8,4 cent
B) 84 cent
C) 2,71 euro
D) 1,96 euro

Op inlegzolen krijgt u 20% korting, normaal kosten de inlegzolen 12,50 euro. Wat is de nieuwe prijs?

A) 0,20 euro
B) 1,25 euro
C) 7,50 euro
D) 10,00 euro

De uitslag van de test!

De antwoorden op de bovenstaande vragen zijn als volgt:

1: B – 2: D – 3: A

Hebt u alle antwoorden goed? Dat hebt u het rekenen met procenten aardig onder de knie. Hebt u meer dan 1 fout? Lees dan eerst meer over procenten berekenen!